Wednesday, August 29, 2012

STAM seolah-olah tidak bermakna lagi....


Sanggup bergelar "PENGGANAS" (gelaran bagi mereka yang mempertahankan ISLAM) ataupun "PENGKHIANAT NEGARA" apabila PEMIMPIN ataupun KERAJAAN menolak atau jijik dengan ISLAM..

Hari ini ramai di kalangan kita berminat mendalami ISLAM tetapi sebahagian dari KITA@ PEMIMPIN@ KERAJAAN menolak atau mengenepikan hasrat murni ini..

Mengenakan pelbagai alasan, ujian, halangan, syarat yang kononnya baik da
n selayaknya diterima pakai..semata2 membantutkan hasrat sehingga mereka berputus asa dalam menggapai cita2 ini..

Sebagai contoh : ISU yang ingin saya bawa adalah mengenai pelajar lepasan STAM ( Sijil Tinggi Agama Malaysia ) berhasrat melanjutkan pelajaran ke AL-AZHAR MESIR. Hari ini SIJIL STAM seolah2 tidak bermakna apabila Kerajaan mengadakan peperiksaan IMTIHAN QABUL sebelum memasuki Universiti Al- Azhar Mesir di bawah YAYASAN SOFA. Sedangkan syarat melayakkan diri ke Universiti tersebut adalah dengan adanya STAM.

Yayasan Sofa juga mengenakan yuran yang tinggi bagi pelajar2 yang mengambil bahagian dalam peperiksaan tersebut. Mereka yang layak sahaja diterima dan diberikan biasiswa@zakat oleh kerajaan.. Hasilnya hanya 100 orang dari seluruh Malaysia lulus dalam peperiksaan tersebut ( 28 orang dari Selangor )..

Mereka yang mendapat MUMTAZ ( cemerlang ) tetapi gagal dalam ujian IQ (Imtihan Qabul )ditolak hasrat mereka oleh KPT ( Kementerian Pengajian Tinggi ).

Inilah HASIL yang diperolehi oleh RAKYAT Malaysia berpemimpinkan UMNO/BN!!
UMNO/BN adalah kerajaan KORUP yang membenci ISLAM, Jika kita cinta akan ISLAM wajib menolak MEREKA dalam PRU13 akan datang.. KUBURKAN mereka buat selama2nya..

Sekian....

No comments:

Palastine Terkini

 
Template Design By:
Faris vio